12.4.15

Testissä pelkkä matto. Olin yksin treenaamassa, joten testattiin suoraan täyskorkealla puomilla ja hyvin toimii! Alkuun toistot laskevan osan puolivälistä ja muutama tasaisen osan alusta. Ajatukseni maton tuttuudesta alustana tuntuu toimivan hyvin. :)

https://youtu.be/09cWxNAsK3M

 

15.4.15

Usko projektiin vahvistuu! Tässä Wiljon kokonainen puomi, matto kontaktilla. Voiko tästä todellakin tulla joskus valmista?!? Hymyilin typeränä  koko loppu päivän. :D

https://youtu.be/ydn_XHfD4lY

18.4.15

Videoitiin koko puomin suorituksia. Osumia 3/3 ja vieläpä oikein tasalaatuisia! Hymy eikun levenee ja suunnitelmat käännösten opetteluun alkaa kyteä. Samaan aikaan tietysti kiinnitin huomiota siihen, että Wiljo rikkoo raville tasaisella osalla. Sillekin täytynee tehdä jotain... Ensi treenejä innolla odottaen!

https://youtu.be/GkS7rDvrgPw

______________________________________

 

Tässä välissä tapahtuikin sitten todellinen mahalasku kuraisimpaan mahdolliseen ojaan pää edellä... Menin kokeilemaan täyskorkealla mattopäällysteisellä puomilla ja se oli siinä. Pakka hajosi TÄYSIN. Ei auttanut maton palat kontaktilla, eikä oikein lankkukaan. Palattiin aivan alkuun. Lankku maassa siivekkeen kierron kautta, puomi matalana lankun kanssa ja taas pelkkää lankkua maassa. Nämä olisi ollut tosi hyödyllistä videoita, mutta eipä tietenkään ole yhtään videota mattopuomihasardista. En käsitä, mitä meni niin pahasti vikaan. :( Käykö meille aina näin, kun puomi vaihtuu?

______________________________________

 

23.4.15

Suorittamieni korjaussarjojen jälkeen olimme jälleen tässä tilanteessa: Kokonainen matala puomi, maton pala kontaktilla! Tässä vaiheessa uskalsi taas vähän luottaa projektin onnistumiseen. :)

https://youtu.be/SrOkw3_lRWU

 

29.4.15

Jatkettiin matalalla puomilla maton pala kontaktilla. Nyt kun jälkeenpäin katson näitä videoita, olisi ollut ehkä syytä ottaa enemmän kokonaista puomia, koska ne osumat ovat parempia, kuin lyhyeltä matkalta häslätyt. Videolla kaksi viimeistä toistoa kokonaisella puomilla.

https://youtu.be/2cMMhj-vnCo

 

30.4.15

Treenit, jotka olisi voinut jättää tekemättä... Taas uiskenneltiin hyyyyyvin syvissä vesissä. Ei tästä tule ikinä mitään. :( Ja muutama huomio jatkon kannalta itselle:

* Katso miten ja millä treenaat: matalan puomin toinen pää heilui aivan hirveästi. Tajusin onneksi vaihtaa toiseen tukevampaan päähän. Olisi varmasti kannattanut ainakin alkuun laittaa se tuttu matto kontaktille ja ottaa se vasta myöhemmin pois. Typeränä jätin maton vain pois.

* LOPETA siihen, kun menee hyvin. Vähintään siihen, kun et enää osaa itse heittää palloa.

* tyydy siihen, mitä koira tarjoaa. Lähdin hakemaan laukkaa koko puomille ja mitä sitten tapahtuu: mahdottoman hienoja loikkia kontaktin yli. Ajan kanssa saadaan varmasti just Wiljolle sopiva laukkarytmi, mutta toistaiseksi Wiljo tekee just omalla rytmillä ja selkeästi tämä sen rytmi saa aikaan osumia.

https://youtu.be/DMfBRemb8mg

 

1.5.15

Eilisistä treeneistä kyrpiintyneenä oli pakko käydä ottamassa pieni korjaava treeni. Tällä kertaa käytettiin mattoa kontaktilla. Ensin matalalla puomilla tasaisen osan alusta ja kun se sujui hyvin, siirryin vielä ottamaan muutaman toiston täyskorkealla puomilla. Lähdettiin liikkeelle laskevan osan puolivälistä. 

https://youtu.be/xIb_l5ei-as

 

Tätä koostetta kirjoittaessani totean ihmismuistin olevan kovin lyhyt. Olisi varmaan jatkossa hyvä kurkata aina muutama treenikerta taaksepäin, mitä on tehty. Esim. 29.4. treenistä totean, että olisi hyvä tehdä enemmän toistoja kokonaisella puomilla ja mitä sitten kuitenkin teen jatkossa: hinkkaan lyhyeltä matkalta ja saan aikaan hyvin vaihtelevia osumia. Tässäkin olisi hyvin tärkeää suunnitella treenit etukäteen ja tilanteen mukaan sitten helpottaa, jos tilanne sitä vaatii. Ensi treeneissä kokeillaan siis kokonaista matalaa puomia ja mahdollisesti täyskorkeaa puomia niin, että liikkeelle lähdetään tasaisen osan lopusta. Jospa tässä päästäisiin taas siihen pisteeseen, että päästään juoksemaan kokonaista korkeaa puomia. Yksi on varmaa, enää en mene lähellekään mattopuomia vaan treenaataan homma pakettiin tutuilla puisilla esteillä.