Edellisestä postauksesta onkin vähän vierähtänyt aikaa. 

 

Juoksupuomiprojekti polkaistiin käyntiin ja se onkin teettänyt harmaita hiuksia ihan urakalla... Alla kooste:

http://youtu.be/M4CEXqQKpyM

Suurin ongelma on se, että Wiljo ei pysy puomilla. Niinpä olen juoksuttanut sitä myös matolla ja pitänyt välillä pituuden tolppia merkkinä puomin päissä.  Kokeilin välillä myös kehikkoa, mutta hylkäsin sen, koska se on vähän eri tekniikkaa kuin mitä mulla on ajatuksena. 

Ajattelin nyt käyttää palkkana targettia niin pitkään, että Wiljo ymmärtää juosta suoraan koko lankun. Tosin viimeisimmät treenit menivät hyvin niin, että heitin ensin lelun ja päästin Wiljon sitten juoksemaan. Tosin tässä ongelma on se, että en osaa heittää lelua suoraan ja pitkälle... :D

Huomenna mennään Julian oppiin Haukkuvaaraan. Meillä on ollut ohjaustekniikoiden tekeminen nyt hyvin vähäistä, kun on keskitytty tuohon puomiin. Saas nähdä, miten Wiljo pelaa, kun on vielä vieraat esteet ja vieras paikka ja paljon bordereita ympärillä.

Tokossa on taas vähän ryhdistäydytty, kun jatkokurssi alkoi. Nyt on myös julkaistu 1.8. muuttuvien tokosääntöjen suoritusohjeet ja on päästy miettimään niiden pohjalta treeniohjelmaa. Minusta uudet säännöt ovat ehkä helpommat tai ainakin vaikuttavat mukavammalta kuin vanhat. Kävin tänään ostamassa myös oman noutokapulan ja ajattelin rueta naksuttimen avulla opettamaan sitä Wiljolle. Alokkaassa sitä ei tarvitse kuin pitää hetki suussa, joten luulisin sen onnistuvan meiltä. 

Aloitimme myös paikkamakuun opettelun ja Wiljo vaikuttaa aika hyvälle pötköttäjälle. Vielä se ei ainakaan tajua reagoida naapureiden käskyihin ja toivon, ettei se rupeakaan kuuntelemaan, mitä muut ympärillä sanoo. Suurin ongelma meille saattaa tulla piippaamisesta. Jos mitään ei tapahdu, alkaa piipitys...  Olen nyt istuttanut Wiljoa perusasennossa ja palkannut välillä, että se tajuaa paikallaan istumisenkin olevan kuitenkin aktiivista tekemistä.

Kuvasin tänään meidän tokotreenejäkin. Tehtiin viime kerran kotiläksyjä:

http://youtu.be/_3H0vBIxClA