Nyt on rajaräyhien aksapäivä pulkassa ja kotiinkin selvitty. Kiitos kaikille mukana olleille, päivä oli oikein leppoisa. On se vaan hauska katsoa, miten jokainen on ihan oma yksilö, vaikka kuinka edustaakin samaa rotua. Ja silti kaikissa bordereissa on sitä jotain juuri borderille tyypillistä olemisessa ja tekemisessä. :)

Wiljo eka kertaa vieraassa ympäristössä ja vierailla esteillä. Bonuksena hirveesti toisia samanlaisia ja pienen pojan päähän oli ihan pyörällä! Se väsyi tosi nopeasti omalla vuorolla, mutta positiivista on se, että se teki hommia mun kanssa, vaikka häiriöt sitä vetikin välillä puoleensa.Wiljon kanssa tehtiin eka pätkällä (siitä ei ole videota) hypyn tarjoamista. Näytin alkuun, miten Wiljo sitä osaa ja sen jälkeen mut määrättiin seisomaan kahden hypyn keskivaiheille aika kauas itse esteistä ja Wiljo piti lähettää ensin toiselle hypylle ja sitten toiselle hypylle takaakiertoon. Väkisin puskee päälle keilaava ohjaustyyli, vaikka idea oli saada koira lähtemään pienestä vihjeestä takaakiertoon. Joten mut määrättiin seisomaan hihnan päälle ja siitä en saanut poistua. Tukijalan piti pysyä hihnan päällä, kun teen ohjaavan liikkeen esteen taa. Julia vei targettia aina vähän eri kohtaan ja hienosti Wiljo jätti targetin huomiotta ja kävi ensin kiertämässä ja sitten meni palkalle. Tätä treeniä jatkettiin myös renkaalla. Minä seisoin paikallani ja Wiljon piti suullisesta vihjeestä lähteä renkaalle. Tässäkin Julia siirsi targettia aina vähän eri kohtaan ja nopeasti Wiljo ymmärsikin, että ensin pitää käydä rinkulan kautta. Targettia siirrettiin renkaan sivulle. Wiljo on kyllä hauska tapaus, kun se pohdiskelee asioita ihan mahdottomasti. Tässä rengastreenissäkin pystyin melkein kuulemaan, kun sen päässä raksuttaa... :D Tämän jälkeen Wiljo olikin jo ihan väsy kaikesta aivotoiminnasta.

Toisella pätkällä kokeiltiin sitten ihan itse radassakin olevaa sylkkäri kohtaa, joka onnistui hienosti. (Kertulla taas ei onnistunut! :D) Tästä alla video. Tuon jälkeen tehtiin  vielä pituutta hypyn kautta. Pituutta me ei olla tehty muuta kuin yhdellä pituuden palalla. Nyt laitettiin kaksi pumppia vähän matkan päähän toisistaan, että saatiin pituuteen sitä pituuuuutta. Hyvin Wiljo katsoi, mihin hypätä. Viimeisellä kerralla se polkaisi pumppien väliin, mutta sen aivoja olikin taas kuormitettu sillä kertaa ihan tarpeeksi. Tässäkin target siirtyi pikku hiljaa pituuden sivua kohti. Näillä menetelmillä lähden sille nyt opettamaan myös muuria ja jatkan pituuden ja renkaan kanssa. Ne on jääneet kovin vähälle treenille.

Nyt pitäisi alkaa nostaa virettä, että jo opitut asiat onnistuu myös silloin, kun vire nousee. Siitä tuleekin mielenkiinoista. Ajattelin hyödyntää Kerttua mentorina tässä asiassa. :D

http://youtu.be/yQIljaOLIgg

 

Kepan kanssa hurautettiin rataa lähinnä mun kannalta. Eli ensin katsottiin ongelmakohdat kuntoon, tai niin kuntoon kuin ne nyt pystyi saamaan ja toisella kiekalla tehtiin sitten niin, että vaikka tulisi virheitä, niin jatkan rataa maaliin asti. Kyllähän siellä tulikin virheitä. Kepa jyräili kevyet muovirimat surutta kumoon jos ei just sattunut hyppy kohdilleen, eikä se myöskään katsonut yhtään, kun osa rimoista olikin 35cm. Tätä meidän täytyy rueta välillä tekemään, että rimat on eri korkeuksilla, että se taas katsoisi eteensä, eikä roiskisi menemään miten tahtoo. Itse ohjaan pari kohtaa tosi huolimattomasti ja Kepa lukee ohjauksia niissä kohtaa ihan oikein... Tarkkuutta mulle!!! Mutta ihana oli kipaista ihan kunnon pätkä rataa pitkästä aikaa. :)

http://youtu.be/uTgoETukK-4

 

Kontaktiasiaakin sivuttiin yleisesti yhden esimerkin kautta ja jäin vähän pohtimaan meidän puomin kohtaloa Wiljon kanssa. Kepa saa juosta A:ta edelleen ja aika hyvin muisti tänään, että puomille kuitenkin edelleen pysähdytään. Wiljo tulee myös juoksemaan A:n, mutta entäs se puomi... Julialta tuli muutamia hyviä pointteja ja olen niitä itsekin miettinyt, että miten jatko-ohjaukset puomin jälkeen tulee onnistumaan, jos itse jää jälkeen tai ei muuten pääse asettumaan hyvin jatkotilanteisiin nähden... Minä oon näköjään tämmönen tuuliviiri tässä asiassa, enkä osaa päättää, mitä teen! Entäs, jos me kuitenkin lähdettäs kokeilemaan niitä pysäreitä vielä, kun en ole saanut sille mitään valmista aikaan...