Viime viikolla Kepa teki kisoissa 5 ja 10. Eka radalla teki todella huonon keinun. Tuli sivuun paljon ennen kuin keinu oli kerennyt laskeutua. Toka radalla tippui rima ja A:lta saatiin virhe. Kontaktit ovat aivan kamalat tällä hetkellä. Jos jotain hyvää haluaa hakea, niin keinu onnistui toisella radalla. A on nyt meidän suuri huolen aihe. Treeniä siis!

Eilen jyväskylässä eka radalla tippui rima ja toisella radalla tein huonon ohjausvalinnan puomille. Valitsin niin, että olen työntämässä koiraa puomin jälkeen oikeaan päähän putkea, mutta jouduinkin kilpajuoksuun Kertun kanssa ja sen tietää, miten siinä käy. Kepa ei kestä yhtään, että painostan sitä puomin kontaktilla, joten läpihän se juoksi ja suoraan väärään päähän. Eka radalla pumi onnistui hyvin, koska pääsin itse sivusuunnassa hyvin irti, enkä ollut puomin vieressä hiillostamassa.

Wiljo kisasi perjantaina ensimmäistä kertaa mölleissä hyppyputki-luokassa ja voitti! Hieno Wiljami! :D Eilen se oli kisaturistina ja oli oikein hienosti. Tein sen kanssa tokoa kisojen aikana hallissa ja hyvin keskittyi! Ihmeteltiin isoa lämpöpuhallinta ja harjoiteltiin sitä, että toiset koirat voi mennä meistä ohi ilman, että Wiljon tarvitsee pyrkiä kaikkien luokse tervehtimään.

Tänään mentiin hallille vähän jumppaamaan. Tein Kertulle ja Wiljolle jumppasarjan. Alla videot molempien jumpista. Rankkaa puuhaa. Molemmat läähätteli kiitettävästi lyhyen treenin jälkeen.  Wiljon kanssa käytiin viime heinäkuussa Julian hyppytekniikkakurssilla vähän oppia hakemassa, mutta eipä ole tullut sen jälkeen kuin pari kertaa jumpattua...

Kertun jumpat

http://youtu.be/dCy-SfwKuXE

Wiljon jumpat

http://youtu.be/_smWsOBPppk

 

 

Tein Wiljon kanssa myös ennen jumppaa ohuen lankun juoksutusta. Minulle jäi hallilla tosi turhautunut olo, mutta kun videoita katsoo, niin ei se taaskaan nyt NIIN huonosti mennyt. Minua ärsyttää oma asenne. Ja pelkään, että se alkaa heijastua Wiljoon. Melkein pitäisi tyytyä pariin hienosti menneeseen suoritukseen ja lopettaa siihen kuin jäädä hinkkaamaan ja kokeilemaan vielä vähän lisää. Toisaalta niin ei päästä eteenpäin, jos ei kokeilla uusia juttuja ja vähän kauempaa ja matalalla puomilla vähän ylempää jne., mutta sitten jää itse vatvomaan mielessään asioita ja tuntuu, että koiran kiittäminen ja kehuminen unohtuu siinä. Saahan se joka kerta sen pallonsa, mutta mistä se reppana erottaa sitten ne super suoritukset... No joo sillä naksulla pitäisi pelata, mutta nyt minusta on tullut tosi arka senkin käytön suhteen. Olen kadottanut taidon lukea laukkaa!! Ja olen näköjään taantunut myös heittäjänä... Loppuun tehtiinkin sitten ihan lyhyeltä matkalta lankkua, että pääsin naksuttamaan ja saamaan itsevarmuutta. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä tai siis onnistuneita juoksuja! :)

Wiljon juoksut

http://youtu.be/NiEvf66qXwY

 

Kepit ovat olleet minulle pitkään sellainen inhokkieste, mitä ei olla Wiljon kanssa tehtykään kuin ihan muutamia kertoja. JA tietysti sen nuori ikäkin pitää ottaa huomioon. Tänään rohkaisin mieleni ja päätin kokeilla kuutta keppiä ilman ohjureita. Viime maanantaina tein sen päätöksen, että ohjurit lähtee NYT! Wiljo jotenkin väisti niitä oudosti ja oli taantunut tosi paljon edellisen treenikerran jälkeen. Niinpä ohjurit lähti hyllylle ja kokeilin jo viime viikolla kahta väliä takaperin ketjuttamalla. Niin tein tänäänkin ja vaihtelin itse puolta. Meni hyvin, joten päätin kokeilla mitä tapahtuu, jos otetaan ihan alusta. No sehän pujotteli kaikki kuusi keppiä ilman yhtäkään ohjuria!! :D Ja tässäkin sain vaihtaa rauhassa ohjaavaa puolta. Mielestäni tällä kertaa Wiljoa ei häirittyt, vaikka lelu lensikin minulta keppien jälkeen. Pitää kyllä aina kun mahdollista, käyttää etupalkkaa ja avustajaa. Se ei ruennut katselemaan taakseen lentääkö lelu, eikä myöskään epäröinyt viimeisessä välissä tai ennakoinut lelun lentämistä. Aivan loistavaa! Jospa me treenataankin jatkossa keppejä toooosi harvakseltaan, selkeästi näin syntyy edistystä! :D